MENU
Головна » 2017 » Квітень » 19 » Доторкнутися до історії...
10:50
Доторкнутися до історії...

Останнім часом, з ініціативи таких організацій як ООН та ЮНЕСКО, зв’явилися Міжнародні свята, які мають загальносвітове значення, оскільки їх святкують всім світом, незалежно від громадянства, національності та релігійних переконань.

     18 квітня, наприклад, відзначають Міжнародний день пам’ятників та історичних місць (в Україні цей день має назву «День пам'яток історії та культури»). Тож, скориставшись такою нагодою, для старших дошкільників ДНЗ №16 «Оленка» 18 квітня 2017 р. було організовано екскурсію до історичного відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І.Г. Спаського, який має велике зібрання предметів, документів, фотографій з історії, етнографії і культури Ніжинщини. Це ордени та медалі, рушники, предмети побуту і народний традиційний одяг, ікони та книги, холодна і вогнепальна зброя.

     У сучасному Ніжині встановлено дуже багато (близько чверті сотні) пам'ятників і пам'ятних знаків. Саме Ніжин може похвалитися першим за часом створення не лише в Україні, а й у тодішній Російській імперії та в цілому світі пам'ятником видатному українському письменнику Миколі Гоголю (1881), який навчався в місті. У Ніжині встановлено пам'ятники багатьом славетним уродженцям та діячам української історії та культури, життя й діяльність яких пов'язані з містом. Під час екскурсії наші дошкільнята також побували біля погруддя адвоката, керівника підпілля в роки Великої Вітчизняної Війни Якова Петровича Батюка, відомого мореплавця та географа, капітана Юрія Федоровича Лисянського, пам'ятного знаку "Герої не вмирають".

     Потрібно давати дітям знання про минуле свого краю, великого українського народу вже в стінах дошкільного закладу, бо "Хто не знає своєї історії — той не має майбутнього"…   

 

Переглядів: 330 | Додав: ДНЗ16 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz