MENU
Головна » 2016 » Грудень » 12 » Тиждень права в ДНЗ
15:08
Тиждень права в ДНЗ

Виростити компетентну особистість, здатну самостійно приймати рішення, аналізувати свої вчинки, відстоювати власну гідність та реалізовувати природні можливості – сьогодні одне з основних завдань освітян.

 

 

     З метою формування основ правової культури  з 05.12. по 09.12.2016 року було проведено «Тиждень права», в ході якого вихователями організовано низку занять, бесід, ігор, розваг, які були спрямовані на розуміння дошкільнятами своїх прав, свобод та обов’язків, визначеними Конвенцією ООН з прав дитини, формування свідомого та відповідального ставлення до них.

Під час проведення заняття «Мир і дружба – не дива, або знай свої права» (вихователь Невар О.М.) було здійснено поглиблене ознайомлення з «Декларацією прав дитини», її основними положеннями. У формі інтерактивної бесіди розглядалися такі теми, як: «Право на сім’ю», «Право на життя, здоров’я, медичну допомогу», «Рівні права». Під час ігрової діяльності педагоги розширювали знання дітей про «Право на ім’я» («Народження імені»), «Право на дозвілля»  («Граємося – розвиваємося»), «Права та обов’язки дитини» («Сонечко шукає свої промінчики»), «Право на власну думку» («Скажи голосно»).

Цікавою формою роботи з правового виховання дошкільників стала вікторина «Права, правила, обов’язки», що була проведена вихователем старшої групи Дорошенко О.В. та студентами – волонтерами НДУ імені Миколи Гоголя факультету психології та соціальної роботи. Під час обговорення проблемних ситуацій «Як порушуються права дитини?», «Що означає право на  харчування?», «Право на сім’ю», діти із задоволенням висловлювали власні думки, вступаючи в діалог з дорослими.

Слід зазначити, що змістовним було заняття в середній групі «Як порушуються права в сюжетах казок» (вихователь Ігнатенко С.М.). Малюки були в захваті від етюдів «Ім’я шепчуть хвилі» та «Ласкавинки».

Цікавим й ефективним щодо закріплення знань з прав дитини стало комплексне заняття «Великі права маленької дитини», під час якого дошкільнята мали змогу відобразити своє бачення власних прав у малюнках.

Переглядів: 128 | Додав: ДНЗ16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz