MENU
Головна » 2022 » Лютий » 8 » Здорове харчування наших дошкільнят
16:12
Здорове харчування наших дошкільнят

Тарілка здорового харчування в ЗДО №16 «Оленка»

Здорове харчування – це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров`я та профілактиці захворювань.

Щоб дбати про своє здоров`я, необхідно дотримуватися трьох принципів раціонального харчування: помірності, різноманітності та збалансованості. Саме за такими принципами організовано харчування наших дошкільнят, а щоденний раціон складається так, аби він був максимально поживним та збалансованим.

Усе нове завжди сприймається з острахом – не виключенням стало і чотиритижневе меню, відповідно до затверджених Кабінетом міністрів України норм та порядку організації харчування у закладах освіти. Однак, готуючи «по – новому» з  січня 2022 року, можемо з упевненістю сказати: нові страви не лише корисні, а ще й дуже смачні. Дітям прийшлися до смаку такі незвичні, на перший погляд,  рибні та курячі палички, нагетси, різноманітні суфле й рулети, солодкі та солоні запіканки, злакові каші. В раціоні дошкільнят збільшено норму споживання овочів та фруктів, з`явився йогурт і кефір. А от зменшення кількість цукру та солі майже не відобразилося на смакових якостях страв.

Наші досвідчені кухарі з повною самовіддачею готують запропоновані новим меню сніданки, обіди й полуденки, ретельно дотримуючись технології, а вихователі вміло мотивують, аби діти захотіли харчуватися правильно. Звичайно, є певні труднощі: наприклад, не всім дітям до вподоби сухофрукти або деякі види злакових, хтось не споживає кефір, а хтось не полюбляє страви з бобових. Та ми переконані, що це питання індивідуального підходу і врахування уподобань кожного маленького здобувача освіти нашого дошкільного закладу.

Харчових звичок набувають у дитинстві, тому так важливо прищеплювати правильні смакові вподобання якомога раніше. Закладений міцний фундамент здорового харчування допоможе дитині самостійно робити вибір на користь якісних, поживних і, головне – корисних продуктів у подальшому житті.

Переглядів: 196 | Додав: ДНЗ16 | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz