MENU
Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Тиждень безпеки життєдіяльності в ДНЗ
12:38
Тиждень безпеки життєдіяльності в ДНЗ

     ДНЗ №16 з 17 по 21 жовтня 2016 року був проведений "Тиждень знань  з основ безпеки життєдіяльності".

      Педагогічними працівниками протягом тижня реалізовувалися різні форми роботи та заходи з основ безпеки життєдіяльності дітей за темами «Безпека дитини у природі», «Безпека дитини вдома», «Здоров’я дитини», «Безпека дитини на вулиці», «Безпека дитини у соціумі», а саме: тематичні заняття, дидактичні ігри «Допоможемо довкіллю», «Так чи ні», «Можна, треба, не можна», «Добре – погано», «Вогонь – друг, вогонь – ворог», «Дій швидко», «Вилучи зайве», «Що у ротик не кладуть», «Друзі та вороги здоров’я», спостереження, моделювання, бесіди, тести – міркування, ігрові ситуації, читання художніх творів, організовано сюжетно – рольові ігри «Водії та пішоходи», «Пожежники», «Сім’я», «Лялька захворіла».

     Значна робота була проведена вихователями старшої групи Дорошенко О.В., Невар О.М., які організували екскурсію дошкільнят до пожежної частини, пішохідний перехід до світлофора Моргайчика, склали правила поводження з незнайомими людьми. Вихователь Невар О.М. провела змістовне заняття з розвитку мовлення «Сам вдома», під час якого діти обговорювали проблемні ситуації «В двері подзвонили», «Балкон – не місце для гри», «Як зарадити біді», грали в дидактичні ігри «Що погано, а що ні», «Що у ротик не кладуть», «Запам’ятай» (номери 101, 102, 103) та взяли участь у драматизації казки «Козенята і вовк» К. Ушинського.

     Вихователями було підготовлено та запропоновано інформаційно – консультативний матеріал для батьків «Батькам про правила дорожнього руху», «Правила безпечної поведінки в лісі», «Зробимо своє житло безпечним».

     Для малят, які тільки починають жити, ці перші знання про безпеку можуть стати надійним фундаментом, на якому повинен будуватися світогляд особистості, готової до життя в безпечному світі. 

Переглядів: 120 | Додав: ДНЗ16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz